Smart-Kleen Nitro

Den här poolroboten är duktig på att manövrera. Tack vare sin ringa vikt kan den städa i princip vilken pool som helst – oavsett form. Åtminstone är det på det här viset den marknadsförs.

Att Smart-Kleen har satsat på användarvänlighet framför spektakulära extrafunktioner är tydligt. Den behöver inte anslutas till poolens filtersystem, utan kopplas helt enkelt in i ett strömuttag. Det här, tillsammans med en väldigt stor kapacitet, gör att den ska kunna passa nästan vilken poolägare som helst (som inte bedriver kommersiell verksamhet då). Vi har tittat på vad kunder och recensenter har sagt om modellen vilken även bör ställas mot det bättre test betyget för billiga PT4i.

Gott betyg

Youtubekanalen Patio, Lawn & Garden visar i en videorecension hur pooldammsugaren faktiskt presterar i praktiken. I videon syns den jobba med en relativt smutsig poolbotten. Mindre smuts och damm tar den upp problemfritt. När den sedan kör mot en stor smutshög i poolens mitt, får den nästan med sig allting, men lämnar kvar lite. I och med att den kör några timmar på varje program, hinner den ta smuts den inte fångar upp på första försöket vid ett senare tillfälle.

Löser problem med ojämn botten

Mot ena änden av poolen är botten något ojämn. Här fastnar den på en liten uppbuktning, men recensenten berättar att den tar sig ur så småningom och fortsätter suga. I videon ser vi hur den nästan slår en volt för att ta sig loss från platsen där den fastnade. Det den gör är att ställa sig på ryggen, färdas bort från området där den fastnat och byter riktning.

Flytkabel

Flytkabeln är lång för att den ska räcka till relativt stora pooler. Det här leder dock i många fall till att den trasslar sig lite grann. Patio, Lawn & Garden tycker inte att det här är något problem, eller not a big deal, som han konstaterar i videon. Fler åsikter om flytkabeln kan du läsa lite längre ned i den här texten.

Nöjd – men något bekymrad

Överlag är han nöjd med pooldammsugaren, men berättar att andra har upplevt problem med mekaniken när den har använts i ett år eller mer. Så som den presterar i videon ger han alltså gott betyg – men samtidigt finns alltså ett orosmoln att den slutar fungera på lite längre sikt.