Myggnätsfönster

Den svenska sommaren är underbar och vi är väl värda denna korta period av värme efter det oändligt långa vinterhalvåret. Svenska folket tillbringar mycket tid utomhus under sommaren, mer tid än vad många människor i varmare länder gör, för att ta tillvara på denna period av ljus och värme. Det är inte bara dagarna som är härligt varma under sommaren, kvällar och nätter är ljumma med. Att sitta ute på altanen eller på balkongen en ljum sommarkväll kan vara underbart. Vad som inte är underbart är alla insekter. Och att gå från balkongen till en varm och kvav lägenhet och försöka sova är inte alltid lätt. Har man fönster och dörrar stängda under varma sommardagar kommer det att vara olidligt varmt i bostaden på kvällen, men genom att vädra får man in sval frisk luft i bostaden. Tyvärr är det inte bara sval och frisk luft man får in, man får också in flugor, myggor och andra insekter.

Installation

Om du installerar myggnät i fönster kan du ha fönstren öppna så mycket du vill utan att riskera att få in myggor som håller dig vaken när du försöker sova.

Myggfönster har en diskret design som gör att de knappt syns när du inte har dem fördragna. Myggfönster är plisserade (veckade) och tar därför mycket liten plats. Till skillnad från äldre typer av myggfönster har myggfönster ingen ram. Du öppnar och stänger dem enkelt genom att skjuta dem åt sidan, i öppet läge veckas nätet ihop och i stängt sträcks det ut.

Dessa myggfönster måttbeställs och kommer därmed att passa perfekt. De går mycket lätt att montera på egen hand utan några specialverktyg. Konstruktionen är enkel och saknar fjädermekanism och kassett. De här myggnäten påverkas inte heller av vatten eller vind, vilket borgar för lång livslängd. Eftersom de saknar rulle och kassett blir det dessutom minimal åverkan på fönsterkarmen.