Bolån

Det finns en hel del saker att tänka på inför ett lån till en villa. Bolånet är ju oftast den största utgiften i hushållet och därför är det extra viktigt att få ett så fördelaktigt lån som möjligt. Nedan hittar du några punkter som är viktiga att checka av innan man går till banken.

Först och främst så bör man jämföra olika banker. Även om man varit kund i samma bank i hela sitt liv så gäller det att ta in flera lånelöften så att man vet om ens bank ligger på rimliga nivåer eller om man bör sätta lite mer press under sitt möte med sin bankman. För faktum är att om banken verkligen inte vill ge dig ett bra lån så kanske det är dags att byta bank? Detta vet man förstås inte förrän man har några olika lånelöften att jämföra.

Att ha en stabil ekonomi är en grundförutsättning för att bli beviljad ett lån till en villa, kan man dessutom visa upp ett bra sparande, framför allt till kontantinsatsen så har man en bättre utgångspunkt att få en låg ränta.

Några andra saker man kan göra för att försöka få banken att sänka boräntan är att erbjuda sig teckna en försäkring eller att börja pensionsspara i banken. Genom att använda fler av bankens tjänster så blir man en viktigare kund för banken och det kan få dem att sänka räntan för att behålla dig som kund.

När man kalkylerar kostnaden för bolånet är det viktigt att räkna in amortering. De flesta bankerna har nämligen infört amorteringskrav för att försäkra sig om att lånet betalas tillbaka. Oftast är det topplånet som ska betalas tillbaka först eftersom det brukar ha högst ränta. Och även om lånekostanden ökar i början av lånetiden, så minskar den i takt med att du betalar tillbaka lånet.

Ett tips är att dessutom titta in på https://www.creddit.se/bolan.html som låter dig jämföra olika bolån.